Supravietuirea in Cancer. Planul de supraviețuire

Expertul Psiho-Oncolog Degi Csaba explica ce trebuie facut imediat dupa aflarea diagnosticului pentru a mari sansele de supravietuire in cancer.
Diagnosticul de cancer produce intotdeauna un soc atat pacientului cat si celor apropiati lui. Degi Csaba, psiho-oncolog si specialist in supravietuirea in cancer prezinta sfaturi clare si elementele importante ale unui plan de supravietuire.
„Supraviețuirea se concentrează pe sănătate și pe problemele fizice, psihologice, sociale și economice cu care se confruntă oamenii după terminarea tratamentului primar pentru cancer. Supraviețuitorii de
cancer post-tratament cuprind persoanele care nu mai prezintă boala după încheierea tratamentului, persoanele care primesc în continuare tratament pentru a reduce riscul de recidivă a cancerului și persoanele care au boala sub control și puține simptome care primesc tratament pentru a gestiona
cancerul ca boală cronică. Îngrijirea din perioada de supraviețuire include gestionarea problemelor legate de controalele medicale, gestionarea efectelor secundare tardive apărute în urma tratamentului, îmbunătățirea calității vieții și îmbunătățirea sănătății psihologice și emoționale. Îngrijirea oferită în perioada de supraviețuire cuprinde, de asemenea, și tratamentul viitor oncologic, dacă este cazul.
Membrii familiei, prietenii și îngrijitorii trebuie să fie considerați și ei ca făcând parte din experiența de supraviețuire.”, explică ghidul ESMO al pacientului cu cancer.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *