Laparoscopie Hemangiom hepatic. Imagini în PREMIERĂ din sala de operații

Renumitul chirurg Radu Zamfir ne-a pus recent la dispoziție imagini spectaculoase dintr-o laparoscopie, o operație dificilă pe care a avut-o la Spitalul Medicover: rezecția laparoscopică a unui hemangiom hepatic sau, pe înțelesul oricui, scoaterea unei tumori de 10 centimetri de pe ficat printr-un orificiu de doar 2 centimetri.
Dat fiind că pacientul este un erou al Revoluției din Decembrie, în timpul căreia a fost împușcat, și-a pierdut un ochi, a paralizat (hemiplegie) în jumătatea dreaptă a corpului și i-a fost afectată și coloana, atât Spitalul Medicover cât și medicul au făcut această operație probono.
Veți afla ce înseamnă laparoscopie, ce e un hemangiom (o concentrare anormală mai mare sau mai mică de vase de sânge), veți vedea cum arată el când apare pe ficat (hemangiom hepatic) și veți urmări din filmarea făcută în sala de operații cum doctorul Radu Zamfir o scoate de pe ficat și o trage printr-un tub de numai 2 centimetri grosime.
De la Carmen Filip, Directorul de Îngrijiri al Spitalului Medicover aflați cum pacienții pot benificia în aceeași clădire de consult, analize, imagistică, operație și recuperare.
Datorită metodei aplicate de medicul Zamfir, chirurgia laparoscopică, pacientul benificiar al complicatei intervenții a fost externat după mai puțin de o săpămână de la operație, chiar dacă starea lui de sănătate este atât de precară, cum v-am prezentat-o.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *