Fără categorie
Îți Mănânci mucii? Iată Ce Se Intâmplă!
Acest video a fost inspirat de articolul Dr. Mihail Pautov și beneficiază de opinia lui medicală:
https://doctormihail.ro/2019/02/03/ce-se-intampla-daca-iti-mananci-mucii/
Iată ce zice acesta în articol:
„Majoritatea credem ca mucusul este ceva care curge din nas; insa aceste este secretat si in traheea și în alte tuburi care transporta aer pana la plamani, unde se numeste, tehnic, flegma. Oriunde s-ar produce, mucusul este un amestec de apa, sare, proteine si anticorpi, iar cea mai mare parte a mucusului este împinsă în ‘spatele gâtului’ prin niste ‘fire’ microscopice numite cilia.
Chiar daca nu suntem constienti de asta, noi inghitim in medie de 2 ori pe minut, chiar si atunci cand dormim, iar tot acest mucus ajunge in stomac, fara sa ne faca niciun rau. Da, 1.5L pe zi. Imagineaza-to o stica de 2L de suc, fara 2 pahare, de mucus.
Acest mucus are 2 functii majore:
1. umecteaza mucoasele nazale si faringiene, laringeale, bronsice, aka. previne uscarea acestora de catre aerul uscat.
2. serveste ca o membrana ‘lipitoare’ de care se agata tot praful si detritusul gasit in aerul inspirat. Astfel aceasta mizerie in loc sa ajunga in plaman, se lipeste de mucus, este impinsa pana in faringe de cili si inghitita in stomac.
Mucusul este deci filtrul natural pentru plămânii tăi. Bacteriile, praful și alte particule minuscule pe care le inspirați se blochează în mucus și se directioneaza catre stomac, unde sunt distruse de enzime.
Mucul uscat pe care l-a inghitit copilul din povestea de mai sus, este acelasi mucus care se formeaza in nas in apropierea narilor, zona numita si vestibul nazal; insa, din cauza deshidratarii, sau fiind zona care intra prima in contact cu aerul uscat, acest mucus se usuca si formeaza acele cruste galbene denumite de noi “muci”.
—
Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured
Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Comentează