INOVAȚIE în MEDICINĂ. Terapii revoluționare cu Dr. Marius Geanta

Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, este invitatul LIVE al acestei săptămâni la Pacientul 2.0.
Marius Geantă este specialist în inovație medicală și se află în spatele campaniei ”Să vorbim altfel despre cancer”, o inițiativă prin care sunt aduse în spațiul public mai multe informații care ar putea ajuta la prevenția și tratarea cancerului.

“The Big C” – “Marele C”. Cuvântul pe care mulți medici nu l-au pronunțat în fața pacienților timp de decenii. Și cuvântul de care omenirea s-a temut și încă se teme: Cancer.

Simpla pronunțare a termenului, din partea medicului, evocă încă pentru 45% dintre români o sentință definitivă: decesul iminent, în scurt timp. Dar progresele făcute de medicină arată multă speranță.

Lupta cu cancerul a început în urmă cu 45 de ani, în Statele Unite ale Americii, și are din ce în ce mai mulți câștigători din rândurile celor diagnosticati.

Cu cât un tip de cancer este detectat mai repede, înainte de a se extinde la celelalte organe, cu atât crește probabilitatea de a fi tratat cu o eficiență crescută.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *