Dr. Adina Croitoru, oncolog, despre ce este CANCERUL COLORECTAL

Doctorul Adina Croitoru, medic primar oncolog la Spitalul Fundeni, a prezentat detaliat ce este cancerul de colon, cum apare si ce ar trebui sa faca oamenii ca sa il depisteze la timp. Iata simptomele cancerului colorectal: https://youtu.be/Ok0sCM-yl6Y
Poti sa il depistezi cu un test hemocult: https://youtu.be/_5M-hhNfCA4
Colonoscopia e cel mai bun mod de a te sti in afara pericolului. Iata de ce nu trebuie sa te temi: https://youtu.be/QulCZof68r4

”Cancerul colonului este de multe ori asimptomatic până în stadii avansate. Cu cât este diagnosticat mai precoce, cu atât șansele de vindecare cresc. De aceea, este foarte important ca oamenii să vină la medic, să nu se teamă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!” este de părere medicul oncolog dr. Adina Croitoru.

Cauza exactă care duce la apariția cancerului colorectal nu a fost descoperită de specialiști, dar aceștia atrag atenția că printre factorii care favorizează apariția bolii se numără vârsta înaintată, fumatul, alimentația dezordonată, consumul de alcool sau existența unor boli inflamatorii intestinale, printre care se numără și colita ulcerativă sau boala Crohn.


Constipația, diareea, balonarea, scăderea în greutate, durerile la nivel rectal sau anal sau anemia sunt doar câteva dintre simptomele care ar trebui să ne determine să mergem la medic pentru mai multe investigații.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *