Cum vorbești cu medicul specialist

Dreptul la sănătate este unul fundamental.

Ceea ce înseamnă că ai dreptul să beneficiezi de cele mai noi tratamente, atunci când ți se potrivesc. Chiar dacă uneori nu ți se oferă această opțiune.

Din acest video vei învăța cum să comunici cu medicul tău, astfel încât să urmezi exact acel tratament care ți se potrivește ție.

Te afli pe canalul Pacientul 2.0, locul unde toate informațiile sunt validate de medical.

Hai să vedem cum să comunici cu medicul specialist astfel încât să te asiguri că înțelegi care sunt problemele, ce trebuie să faci pentru a le rezolva și la ce să te aștepți în timpul tratamentului, dar și după ce l-ai terminat.

Dupa cum bine spune prietena noastra, Paula Rusu, atitudinea medicului este cat se poate de importantă. Mai ales atunci când vine vorba despre boli grave, cum e cancerul. Dar asta nu înseamnă că dacă medicul pornește discuția cu o atitudine mai puțin plăcută ar trebui să accepți pur și simplu tratamentul care ți se dă.

În primul rând, trebuie să mergi la control cu speranța că există variante de tratament eficiente exact pentru situația ta. Astfel, ai putea să începi prin a-l ruga pe medic să-ți prezinte variantele de tratament disponibile pentru boala ta.

În al doilea rând, trebuie să te asiguri că ai înțeles la ce să te aștepți în continuare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi când ieși din cabinet: la ce simptome trebuie să te aștepți în următoarea perioadă? Ce se întâmplă dacă uiți să iei tratamentul într-o zi? Dacă apare vreo problemă, cum poți să i-o comunici medicului tău?

Cel de-al treilea lucru pe care trebuie să-l faci este să ai încredere în ceea ce-ți spune medicul. Nu spune nimeni să nu te informezi, dar încearcă să te asiguri că sursele pe care le urmărești sunt validate de medicii specialiști. Dacă niciun medic nu ți-a spus niciodată să începi un tratament pe bază de planta minune care-ți va trata boala, de ce să crezi că informațiile de pe un website care îți oferă această variantă sunt corecte?

Este cât se poate de important să ai pe cineva alături care să te îndrume, să știi că nu ești singur, că cineva te poate însoți în acest proces.

Ce trebuie să reții din acest video este că: 1. Ai dreptul la tratament, inclusiv la cele inovatoare, cum ar fi imunoterapiile. 2. Este important să-i pui medicului toate întrebările de care ai nevoie pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat și 3. Asigură-te că înveți despre tine și boala ta din surse corecte, validate de medicii specialiști!

Abonează-te dacă vrei să fii printre primii care află noutățile noastre și, dacă găsești un video care i-ar putea ajuta și pe ceilalți, distribuie-l cu încredere. Toate informațiile de pe acest canal sunt validate de medici! Iar dacă ai vrea să știi mai multe despre o anumită boală sau despre cum funcționează organismul, scrie-ne sugestiile tale în comentarii și noi pregătim un video pentru tine. Îți mulțumim!
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *