Cum functioneaza IMUNOTERAPIA ONCOLOGICA

Cea mai nouă terapie în oncologie este imunoterapia. Este mai puțin invazivă decât toate celelalte și ajută organismul să lupte cu forțele proprii împotriva cancerului (practic, stimulează sistemul imunitar).
SUNTETI PACIENT? Iata aici un seminar despre IMUNOTERAPII ONCOLOGICE pentru pacienti https://www.youtube.com/watch?v=iJOPk6nzQjM
Imunoterapia oncologică este ultima inovație în tratamentul împotriva cancerului. Această terapie este diferită de celelalte pentru că ajută organismul să lupte împotriva celulelor bolnave, fără a le afecta pe cele sănătoase.
„Pacienții trebuie să știe că există aceste tratamente. Trebuie să știe că unele dintre ele au fost deja aprobate și compensate în România, după cum este foarte important să știe că inclusiv în România aceste tipuri de terapie sunt în studii clinice la care pot participa și ei. Astfel, pentru pacientul român, accesul la imunoterapii este, începând cu anul trecut, o realitate.”, ne spune dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.
„Ne bucurăm că am început să vorbim despre imunoterapii și la nivelul țării noastre. Pacienții au mare nevoie de aceste tratamente, mai ales că sunt minim invazive. Așteptăm cu nerăbdare informații despre următoarele terapii la care vor avea acces pacienții români cu cancer.” ne spun organizatorii unui eveniment menit să-i ajute pe pacienți să fie la curent cu noile terapii oncologice.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *