Consutații Online prin Telemedicină – AMA XpertEye

#telemedicina #consultatiionline #AMAXpertEye
Astăzi vei afla CINCI lucruri pe care trebuie să le știi despre telemedicină pentru a-ți monitoriza sănătatea chiar și de la distanță.
Eu sunt Monica, iar tu ești pe canalul Pacientul 2.0 – locul unde toate lucrurile sunt validate medical. Dacă vrei să fii un pacient informat, abonează-te chiar acum la canal, iar dacă ai prieteni sau rude care trebuie să afle despre beneficiile telemedicinei, dă un share. Iți mulțumim mult.

Iată care sunt cele 5 lucruri pe care este bine să le cunoști:
1. Asistăm cu siguranță la digitalizarea sănătații în România. În perioada de urgență în care ne aflăm, se iau măsuri clare în această direcție, aprobate chiar prin Hotărâre de Guvern. Medicii pot folosi cu încredere telemedicina și pot acorda consultații on-line prin orice mijloace de comunicare. Ba mai mult, și CNAS a luat decizii importante. Mai exact, sunt decontate tratamentele și rețetele compensate primite în urma consultațiilor la distanță fără să mai fie nevoie de utilizarea cardului de sănătate, pe toată durata stării de urgență.

2. Al doilea lucru important pe care trebuie să îl știi, este că nu toate aplicațiile sunt potrivite pentru consultații online. Mă refer aici și din punct de vedere al protecției datelor. De exemplu, Whatsapp, Skype, Zoom, nu sunt metode recomandate.

Cristina Deca, specialist GDPR : “Din perspectiva unui medic care intră și trimite o rețetă sau are o discuție cu un pacient, acea discuție este necriptată. Dacă cineva îi sparge calculatorul, chiar și fără intenția de a-I fura datele. Doar i-l sparge și ia datele alea, are access la tot istoricul sau toată discuția medical a acelui pacient”.

3. Un alt lucru important este nevoia de soluții criptate. Ce înseamnă acest termen? Îți explic chiar acum. Fiecare om are dreptul la CONFIDENȚIALITATE. De aceea, este nevoie ca aplicația pe care o folosim să fie una sigură. Noi chiar am avut un live pe această temă, pe canalul Pacientul 2.0. Soluția se numește XpertEye, care are o multitudine de opțiuni de telemedicină și este o variantă sigură. Criptată deci.

4. Chiar dacă ești medic sau pacient, tot ce trebuie să ai la îndemână este un telefon/laptop/computer/tabletă cu o conexiune la internet – ceea ce cu siguranță ai dacă te uiți la acest video. Nu ai nevoie să cunoști termini tehnici, vei vedea imediat cât de simplu este.

Dacă ești medic, ai nevoie de licența AMA XpertEye, iar pentru aceasta trebuie doar să intri pe site-ul lor și să faci o solicitare. Înainte de programare, îi vei trimite pacientului linkul printr-un simplu click.

Dacă ești pacient și medicul tău folosește AMA XpertEye, trebuie doar să îți faci o programare așa cum o făceai până acum, iar la ora stabilită vei primi un link de la medicul tău, pe mail sau prin SMS. Atât de simplu.

5. Îți spuneam despre AMA XpertEye și despre soluțiile lor inovatoare. Aici intră și multitudinea de aparate medicale, care pe lângă aceste consultații la distanță, se pot folosi și în primul ajutor, în triaj, în acordarea unei a doua păreri sau în medicina de urgență.
Iată ce accesorii medicale au la dispoziție: camera termală, cu care se poate măsura temperatura corporală de la distanță, microscop, endoscop, iriscop, ochelari inteligenți, iar lista domeniilor în care se pot folosi este foarte lungă, “medicină de familie, dermatologie, oftalmologie, alergologie, geriatrie, diabet zaharat” așa cum am aflat chiar de la Alex Paraschiv, director general AMA XpertEye, în live-ul nostru de pe Facebook.
Alex Paraschiv, director general AMA XpertEye: “ExpertEye este o platforma pe care am dezvoltat-o încă din 2016. Este o platformă pentru asistență remote”
Daca vrei să fii la current cu tot ce postăm, dă un click pe “subscribe” și pe clopoțel, ca să fii anunțat atunci când apar și alte materiale. Iți multumim!

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *