Cele 5 simptome de Cancer Pulmonar pe care nu trebuie să le ignori

#simptome #cancer #pulmonar
Din acest video vei afla care sunt cele cinci simptome ale cancerului pulmonar pe care nu trebuie să le ignori, dar și cele mai frecvente mituri legate de această afecțiune.

La fiecare 30 de secunde, undeva în lume, cineva moare de cancer pulmonar. Boala se manifestă când deja este într-un stadiu avansat.
În cancerul pulmonar, simptomele apar târziu. Mergeți la medic dacă aveți următoarele simptome:
1. Tuse persistentă
2. Tuse cu sânge
3. Dureri în piept
4. Dificultate la respirație
5. Răgușeală pe termen lung
Atenție! Nu înseamnă neapărat că dacă ai bifat unul sau mai multe simptome dintre cele prezentate mai devreme ai cancer pulmonar.

Cancerul pulmonar poate fi vindecat dacă este depistat la timp.
Renunțarea la fumat este principala măsură de prevenție în cancerul pulmonar.

Cancerul pulmonar provoacă mai multe decese decât cancerul de sân, de colon și de prostată la un loc. Concret, la fiecare 30 de secunde, undeva în lume, cineva moare de cancer pulmonar. Din nefericire, în cele mai multe situații, boala se manifestă abia atunci când este într-un stadiu avansat. Din acest motiv, și diagnosticul este pus târziu. De aceea, este bine să fii atent la cinci simptome importante. Primul care ar trebui să îngrijoreze este tusea, un simptom întâlnit, de altfel, în majoritatea bolilor respiratorii. Uneori trece de la sine, dar de multe ori persistă. În spatele tusei se poate ascunde un cancer pulmonar, mai ales dacă este însoțită de sânge. 7% dintre pacienții diagnosticați cu cancer la plămâni au acest simptom. Un alt semn este durerea toracică, adică în piept, și apare de obicei atunci când boala este într-un stadiu avansat. Dificultatea la respirație și răgușeala care nu mai trece sunt și ele un semnal că ceva nu este în regulă.
Atenție! Nu înseamnă neapărat că dacă ai bifat unul sau mai multe simptome dintre cele prezentate mai devreme ai cancer pulmonar, dar este bine să fii atent dacă acestea se manifestă pe termen lung și să te prezinți cât mai repede la medicul pneumolog. Cu cât boala este diagnosticată mai repede, cu atât cresc șansele de vindecare.
De aceea, urmărește simptomele, iar dacă ești fumător, primul pas ca să previi cancerul pulmonar este renunțarea la fumat.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *