Ce Mancam in Diabet: Mituri

Ce Mancam in Diabet: Mituri. In acest live, un medic si un pacient expert vor raspunde la cele mai importante intrebari despre nutritia in diabet. Daca ti s-a parut util acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Un medic și un pacient expert vor oferi răspunsuri la întrebările esențiale și vor demonta mituri despre nutriția în diabet.

Vrei să afli, pe limba ta, care sunt secretele și trucurile în managementul glicemiilor? Doctor Delia Reurean-Pintilei, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice, fondatoarea clinicii Consultmed Iași/ Clinica de Nutriție, va fi live joi pentru a ne explica.

În momentul de față, există 466 milioane de persoane cu diabet în toată lumea.

Diabetul de tip 2 poate fi reversat cu un program alimentar sub supravegherea diabetologului, dacă diabetul nu este mai vechi de 7-8 ani, persoana are de unde să piardă grăsime și tratamentul presupune antidiabetice orale și mai puțin insulină. Oricum, medicul diabetolog este cel care vă poate ghida într-un asemenea program.

Fructele, care conțin fructoză, înseamnă tot zahăr, spune doamna doctor. Zahărul ajunge în final sub formă de grăsime, depusă pe ficat (steatoză hepatică), ceea ce nu poate aduce nimic bun în sănătatea noastră.

Diabetul înseamnă că avem prea mult zahăr în sânge, adică o valoare a glicemiei mai mare de 100, măsurată dimineața pe nemâncate și nu avem o cantitate suficientă de INSULINĂ în organism.

Glucoza este principala sursă de energie. Creierul funcționează astfel.

Dieta persoanei cu diabet nu este diferită, nu este nimic interzis, ci pacientul trebuie să aibă grijă la alegeri: cartof întreg în loc de piure, fructul întreg, savurat lent în loc de suc proaspăt stors, pâine integrală în loc de pâine albă, etc.

Ce mancam in diabet si cum împărțim alimentele într-o farfurie: jumătate din farfurie trebuie să conțină salată (legume), un sfert proteine (caarne, pește) și un sfert carbohidrați (cartofi, mazăre, fasole).



Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *