­čÄÇ Cancerul de San: Impactul Psihologic

­čÄÇ Cancerul de San: Impactul Psihologic. In acest live discutam despre impactul psihologic al cancerului de san in cadrul campaniei ÔÇ×Are nevoie de tine. Vorbe╚Öte cu ea!ÔÇŁ. Daca ti-a placut acest video, nu uita sa te abonezi si sa apesi pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Despre cum pot fi sus╚Ťinute femeile diagnosticate cu CANCER DE S├éN, vorbesc LIVE speciali╚Öti, pacient─â ╚Öi apar╚Ťin─âtoare, ├«ntr-o discu╚Ťie moderat─â de Ada Gale╚Ö, actri╚Ť─â TNB ╚Öi consilier─â de dezvoltare personal─â.

Campania ÔÇ×Are nevoie de tine. Vorbe╚Öte cu ea!ÔÇŁ ajunge la a doua edi╚Ťie. ├Än Rom├ónia, peste 9000 de femei afl─â c─â au cancer de s├ón ├«n fiecare an, iar diagnosticul ╚Öi tratamentul vin cu un puternic impact emo╚Ťional pentru paciente. Ele se confrunt─â cu team─â, furie ╚Öi lips─â de speran╚Ť─â. De aceea, au nevoie de empatie, sprijin ╚Öi ├«n╚Ťelegere din partea tuturor celor implica╚Ťi: de la medicii care le comunic─â diagnosticul, la familie ╚Öi prieteni.

├Än luna luptei ├«mpotriva cancerului de s├ón, Federa╚Ťia Asocia╚Ťiilor Bolnavilor de Cancer din Rom├ónia (FABC), Asocia╚Ťia Imunis ╚Öi Roche Rom├ónia continu─â campania ÔÇŁAre nevoie de tine. Vorbe╚Öte cu ea!ÔÇŁ.
Anul acesta, campania ├«╚Öi propune s─â fie mai aproape de femeile cu cancer mamar ╚Öi s─â transmit─â mesaje de sus╚Ťinere, care s─â le dea ├«ncredere ╚Öi lini╚Öte pacientelor ╚Öi apar╚Ťin─âtorilor.

Timp de opt s─âpt─âm├óni, pacientele ╚Öi apropia╚Ťii lor vor beneficia de terapii de grup gratuite. ÔÇ×Cancerul este o boal─â foarte complex─â, iar aspectul psihologic poate face diferen╚Ťa pentru supravie╚Ťuire ╚Öi pentru calitatea vie╚Ťii unei paciente. Toate emo╚Ťiile pe carele are femeia post mastectomie, post histerectomie, toate efectele adverse cu care se confrunt─â – de multe ori ├«ntreag─â via╚Ť─â, o r─ânesc la nivel afectiv. Ea are nevoie de sus╚Ťinere, de o comunitate care s─â o motiveze ╚Öi de terapeu╚Ťi care s─â ╚Ötie s─â ├«n╚Ťeleag─â subtilit─â╚Ťile acestei boli ╚Öi s─â o ghideze c─âtre dorin╚Ťa de a tr─âi. M─â bucur c─â sunt parte din astfel de campanii ╚Öi m─â bucur s─â pot lucra cu paciente care, iat─â, vor s─â supravie╚Ťuiasc─â ╚Öi chiar s─â ├«nfloreasc─â post diagnostic.ÔÇŁ, Cosmina Grigore, Patient Coach, pre╚Öedinta Asocia╚Ťiei Imunis.

ÔÇ×╚śtim c├ót de greu este un astfel de diagnostic. Transmitem un mesaj c─âtre toate cadrele medicale de a fi mai empatici ╚Öi mai buni comunicatori cu aceste femei care au nevoie s─â ╚Ötie c─â nu sunt singure.ÔÇŁ spune Gabriela Saulea, Coordonator programe medicale ├«n cadrul FABC. Terapiile de grup vor fi ╚Ťinute de Cosmina Grigore, supravie╚Ťuitoare a cancerului de s├ón ╚Öi pre╚Öedinta Asocia╚Ťiei Imunis ╚Öi de Cornelia C├«rlescu, psiholog la Institutul Oncologic Bucure╚Öti.

Cancerul de s├ón este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei ╚Öi reprezint─â principala cauz─â de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societ─â╚Ťii Europene de Oncologie Medical─â 1.

Federa╚Ťia Asocia╚Ťiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n anul 2005 din necesitatea ca to╚Ťi cei care lupt─â ├«mpotriva cancerului s─â devin─â o for╚Ť─â cu o voce puternic─â. FABC este interfa╚Ťa ├«ntre organiza╚Ťiile membre ╚Öi institu╚Ťiile statului, institu╚Ťiile europene implicate ├«n s─ân─âtate, precum ╚Öi organiza╚Ťiile europene ╚Öi internationale similare.

Asocia╚Ťia Imunis a fost fondat─â ├«n anul 2016 de Cosmina Grigore, supravie╚Ťuitoare a cancerului de s├ón ╚Öi primul Patient Coach din Rom├ónia. Motto-ul asocia╚Ťiei este ÔÇ×De la pacient la pacientÔÇŁ ╚Öi ├«╚Öi propune, prin activit─â╚Ťile sale, s─â educe ╚Öi s─â informeze pacien╚Ťii diagnostica╚Ťi cu cancer din Rom├ónia. Echipa este format─â din pacien╚Ťi ╚Öi membrii familiilor acestora care ├«n╚Ťeleg nevoile unei persoane diagnosticate cu aceast─â afec╚Ťiune. Membrii asocia╚Ťiei Imunis militeaz─â pentru preven╚Ťia cancerului, fapt mai u╚Öor de f─âcut, mai pu╚Ťin dureros ╚Öi, de asemenea, mai pu╚Ťin costisitor. Mai
multe detalii, pe www.asociatiaimunis.ro

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofer─â medicamente diferen┼úiate clinic ├«n domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infec┼úioase, oftalmologiei ┼či afec┼úiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial ├«n diagnosticul in vitro ┼či ├«n diagnosticul histologic al cancerului, precum ┼či pionier ├«n managementul diabetului. Pentru orice informa╚Ťii suplimentare v─â rug─âm s─â accesa╚Ťi www.roche.ro .


Bun venit pe canalul Pacientul 2.0! Acest canal este menit s─â ofere informatii medicale verificate ╚Öi s─â ajute ├«n crearea de comunit─â╚Ťi de bolnavi cronici, s─â le ofere cu ajutorul tehnologiei acces la educa╚Ťie medical─â, experien╚Ťa altor pacien╚Ťi, terapii ╚Öi asisten╚Ť─â ├«n ob╚Ťinerea lor.

Pacientul 2.0 sprijin─â asocia╚Ťiile de pacien╚Ťi s─â foloseasc─â tehnologia ├«n ob╚Ťinerea de noi membri ╚Öi ├«n comunicarea modern─â cu ei. Daca v-a placut acest video, nu uitati sa va abonati si sa apasati pe clopotel pentru notificari: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Ne gasiti si pe Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20

Va multumim!

Comenteaz─â

Your email address will not be published. Required fields are marked *