Ce BOLI ascunde RESPIRATIA urat MIROSITOARE (Halena) + 4 Remedii Acasa

Află dacă Respiraţia urât mirositoare (halena sau halitoza) e CAUZA unei BOLI, cum se produce aceasta, dar şi 4 Trucuri ca să o îndepărtezi.
Dacă ţi s-a părut util acest video, nu uita să te abonezi şi să apeşi pe clopoţel pentru notificări: https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured


00:00 – 01:00 Intro
01:00 – 03:48 Ce boli ascunde?
03:48 – 05:44 Bacteriile din gura
05:44 – 08:26 Alti vinovati
08:26 – 09:26 4 trucuri sa tratezi Halena


Se estimează că între 30 și 50% din populația lumii are respirație urât mirositoare, așa că nu prea ai cine știe ce mari șanse să scapi de astfel de întâlniri otrăvitoare. Mirosul neplăcut al respirației – care se numește halenă sau halitoză – are cel mai adesea la bază unele probleme de igienă și sănătate orală. Cel mai adesea, nu exclusiv.
Unii oamenii, săracii de ei, n-au nicio vină ca le iese bestia din gură. Respirația urât mirositoare poate fi un semnal de avertizare că în organism este prezentă o boală. De exemplu sinuzita, amigdalita, flegmoane amigdaliene, stază gastrică, afectarea etanșeității tractului digestiv (boală de reflux gastroesofagian), probleme digestive precum constipația sau tulburările intestinale, tumori digestive suprainfectate, abcese pulmonare, insuficiență hepatică, insuficiență renală sau cetoacidoză diabetică.
Mirosurile sunt diferite, așa că un nas fin, priceput și antrenat își cam dă seama după… aromă care ar fi afecțiunea care provoacă… fisiunea aproape nucleară. Uite-așa: mercaptani, compuși cu sulf – insuficiență hepatică; amoniu – insuficiență renală; miros de mere acre – hmmmm corpi cetonici, deci cetoacidoză diabetică. Și să știi că inclusiv unele afecțiuni hematologice pot provoca respirație urât mirositoare, la fel și tulburările metabolice, alergiile, intoleranța la lactoză și chiar cancerul. Ia-o și p-asta că e chiar surprinzătoare: respirație urât mirositoare mai produce deficiența a două vitamine în organism: A și C. Un nivel scăzut de vitamina A favorizează formarea tartrului dentar, iar ăsta miroase. Prea puțină vitamina C favorizează gingivita, gingivita o dă în infecții, sângerări și ulcerații și uite-așa se ajunge la… neplăcute emanații.
Uite, și unele medicamente pot contribui la apariția mirosului neplăcut al respirației sau îl pot face și mai pronunțat. Conform unui studiu, dacă ești sub tratament cu antibiotice, antihistaminice ori antihipertensive, așteaptă-te la emisii… radioactive.
Hai să vedem și care sunt vinovații ăia comuni ai halitozei.

Bolile orale
Dacă ai o afecțiune orală, fie că este gingivită, parondontită, o infecție – un abces -, carii, herpes sau o proteză neigienizată, toate acestea se asociază cu halitoza.

Populația de bacterii din gură
In gură au fost identificate nu mai puțin de 700 de specii de microbi, microbi care emană compuși toxici. Dacă nu le dai zilnic în cap cu peria și pasta de dinți, ăștia nu stau cuminți. Cu resturile alimentare dintre dinți încep să se hrănească, să creasca rapid și să se-nmulțească. Și să știi că gura nu ți-o parfumează…

Placa dentară
Placa dentară este ca o peliculă care se formează în mod natural pe dinți și care trebuie îndepărtată regulat în mod profesional, la cabinetul stomatologic, pentru că se reface foarte repede dacă periajul zilnic nu este temeinic.

Uscăciunea gurii
Saliva este un factor natural de descurajare pentru respirația urât mirositoare, deoarece „spală” bacteriile. Dar cum mulți oameni suferă de gură uscată din cauza unor medicamente, a fumatului sau consumului excesiv de cafea.

Alimentele și băuturile cu miros puternic
Alcoolul, ceapa, usturoiul, condimentele. Le știm efectele. La alcool, problema este că atunci când e consumat în exces și el determină scăderea producției de salivă și uscăciunea gurii, ceea ce creează un mediu favorabil bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare. În cazul alimentelor enumerate și al condimentelor, particule mici din acestea intră în sânge, ajung în plămâni și respirația va purta întreaga lor încărcatura olfactivă.

Dietele bogate în zahăr
O dietă bogată în zahăr poate duce la respirație urât mirositoare și ar putea fi vinovată de halitoză din cauza modului în care zaharurile interacționează cu bacteriile existente în gură. Bacterii care se hrănesc cu zaharuri, transformând dulciurile în mirosuri acre.

#respiratiemirositoare #halena #miroasegura


Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

Dacă acest video te-a ajutat, aboneaza-te și apăsă pe clopotel ca sa primesti notificari cand postam https://www.youtube.com/c/Pacientul20/featured

Facebook: https://www.facebook.com/Pacientul20
EHealthRomania: https://ehealthromania.com/
Instagram https://www.instagram.com/pacientul2.0/
Razistenta la antimicrobiene
Care sunt riscurile rezistentei la antimicrobiene

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *