cancerul de colon

  Cancerul de colon: Din acest articol vei afla care sunt cele 5 simptome ale cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori și, mai ales, explicația pentru care ele apar.

 Așa că:

  • Dacă observi pete de sânge în scaun sau pe hârtia igienică
  • Dacă vezi schimbări semnificative în consistența scaunului
  • Dacă ești balonat mai mereu,

 trebuie să mergi la medicul specialist pentru o consultație.

 Alte două simptome frecvente sunt: senzația persistentă de oboseală și scăderea inexplicabilă a greutății.

 Cancerul de colon și – prin extensie, cel colorectal – este o boala care apare în intestinul gros sau în rect. Depistat la timp, cancerul de colon fi invins. Acest tip de cancer se manifestă prin apariția unor polipi pe pereții colonului. Cu timpul, unii dintre acești polipi se pot transforma în cancerul de colon.

 

  Ce trebuie să faci ca să depistezi cancerul de colon în stadii incipiente?

 În primul rând, hai să vedem de ce petele de sânge din scaun sau de pe hârtia igienică pot fi simptome ale cancerului de colon.

 Practic, polipii sunt cei care sângerează. Problema este că polipii încep să sângereze atunci când ajung deja în stadii avansate, de aici și asocierea sângerărilor cu cancerul de colon.

 Nu numai petele de sânge din scaun pot fi semne ale cancerului de colon, ci și schimbările vizibile ale acestuia. Dacă observi că se schimbă consistența scaunului, de exemplu, sau începi să ai constipație sau diaree o perioadă îndelungată de timp, atunci ar fi bine să mergi la doctor.

 Acum, când vorbim despre schimbări importante ne referim la cele care țin mai mult de 3-4 săptămâni. Dacă, de exemplu, ai senzația de balonare pentru mai mult de 21 de zile consecutive, atunci ar fi bine să-ți faci o programare la gastroenterologie.

 

  Apariția polipilor dezechilibrează procesul de absorbție a substanțelor în colon.

 Asta înseamnă că te poti simți balonat, scaunul tău poate avea alte caracteristici sau, pur și simplu, te simți obosit fizic mai mereu.

 

  Cel de-al cincilea simptom comun pentru cancerul de colon este scăderea inexplicabilă a greutății.

 Ce trebuie să reții din acest articol este că acestea sunt doar cele mai frecvente 5 simptome ale cancerului de colon. Mai bine mergi la medicul gastroenterolog încă de la primele modificări ale procesului tău de digestie. Astfel, te asiguri fie că ești bine, fie că depistezi eventualele probleme din timp.

 Să știi că una dintre analizele esențiale în descoperirea polipilor este colonoscopia. Știu că pare înfricoșătoare, dar nu este. Pe canalul nostru poți găsi un video în care îți explic în detaliu de ce.

 Vezi și COLONOSCOPIE: În ce constă, cum te pregătești și de ce nu trebuie să te temi

 Abonează-te la canalul nostru dacă vrei să afli primul noutățile noastre. Dacă găsești un video care i-ar putea ajuta și pe ceilalți, distribuie-l cu încredere. Toate informațiile de pe acest canal sunt validate de medici!

 Abonează-te la Canalul Pacientul 2.0